[contact-form-7 404 "Not Found"]

Saunan paneelit

Kauniit katto- ja seinäpinnat saunaan paneloinnilla

Saunapaneelit varmistavat viihtyisän tunnelman saunatiloihin. Monipuolinen valikoima paneeleita takaa sen, että lauteisiin ja muuhun saunan sisustukseen löytyy taatusti samoihin värisävyihin ja tyyliin soveltuvat paneelit. Saunapaneeleita voidaan käyttää yhtenäisen tyylin luomiseksi myös kylpy- ja kodinhoitohuoneeseen.

Laadukas panelointi muun sisustuksen mukaan

Saunan paneeleita valitessa kannattaa kiinnittää huomiota esimerkiksi paneelin käsittelyyn, joka vaikuttaa paneelin ominaisuuksiin ja ulkonäköön. Saunaan soveltuvia kuumenemattomilla pinnoilla olevia, hiukan pehmeitä ja kotimaisia puulajeja ovat kuusi, leppä, tervaleppä ja haapa.

Materiaalivaihtoehdot panelointiin

Saunapaneeleissa on useita eri materiaalivaihtoehtoja: lämpökäsitelty mänty ja haapa sekä käsittelemättömät haapa, kuusi ja tervaleppä. Lämpökäsitelty paneeli pitää muotonsa ja on ympäristöystävällinen vaihtoehto, sillä paneelia ei ole käsitelty vesihöyryn ja lämmön lisäksi millään muulla aineella. Lämpökäsittely tuo materiaaliin lämpimän rusehtavan pinnan, ja käsittelyn ansiosta puulla on parempi kosteuskestävyys. Sen lisäksi sen lahonkesto- ja lämmöneristävyysominaisuudet paranevat. Niinpä se kestää hyvin aikaa sekä kulutusta.

Käsittelemättömät puulajit paneloinnissa tuovat saunaan luonnollisuutta. Halutessaan ne voi suojata saunasuojalla tai sävyttää itse. Sävytetty saunasuoja antaa puulle kauniin värin ja helpottaa puhtaanapitoa. Valikoimassamme on myös valmiiksi suojalla käsiteltyjä paneeleita.

Paneelit pystyyn vai vaakaan?

Paneelit voidaan asentaa esimerkiksi joko pystyyn tai vaakaan. Pienissä tiloissa vaakapanelointi voi olla parempi idea, sillä pystypanelointi tarvitsee ristikoolauksen ilman kiertämisen varmistamiseksi. Toisaalta pystypanelointi voi saada tilan tuntumaan korkeammalta, vaikka ristikoolaus veisikin hiukan tilaa. Vaakapanelointi puolestaan avartaa tilaa. Paneelit voidaan asentaa myös niin, että kaikki eivät ole samansuuntaisesti. Tämän lisäksi on mahdollista tehdä paneelin avulla koristekuvioita tai käyttää tehosteena eri värisiä paneeleita.

Persoonallinen sauna- tai pesutila onnistuu pienilläkin muutoksilla. Saunan panelointi viimeistellään listoilla, jotka nekin voi valita makunsa mukaan. Tervetuloa myymäläämme tutustumaan runsaaseen valikoimaan! Saunapaneelit auttavat helposti uudistamaan koko saunan ilmeen.

Yhteydenotto

LaattaBest Oy
020 775 6670
myynti@laattabest.fi

Lähettämällä tämän viestin hyväksyt antamiesi henkilötietojen käsittelyn